دو هفته اول ماه دهم

در اين دوره به جاي آب ميوه ساعت 10 صبح مي توان از خود ميوه هاي مجاز استفاده كرد. مثلا از يك قاشق مربا خوري هلو، سيب، موز و... شروع نمود و به سه قاشق مربا خوري رساند. ميوه مورد نظر بايد كاملا رسيده و شسته شده باشد و بعد از جدا كردن پوست و هسته آن، ميوه را با پشت قاشق كاملا نرم كرده، سپس به شيرخوار مي دهند.
مقدار ميوه را به تدريج زياد كرده و به جاي فرني ساعت 10 صبح 5 تا 6 قاشق مرباخوري ميوه به كودك داده مي شود.
در اواخر هفته دوم اين ماه خرماي رسيده كه پوست و هسته آن را جدا كرده باشند بعد از غذاي ظهر به عنوان دسر براي كودك لذت بخش است.
كم كم مقدار سوپ برحسب اشتهاي كودك، ظهر و شب هر بار حداكثر به 6 تا 10 قاشق مرباخوري مي رسد.
اگر سوپ در حجم زياد و بيش از 10 قاشق مربا خوري در هر وعده باشد اشتهاي كودك را براي وعده بعد شير مادر كه هنوز غذاي اصلي اوست كم مي كند.
در اين زمان شيرخوار را با غذاهايي كه خود مي تواند با دست بردارد و به دهان ببرد بايد آشنا كرد مثل نان، بيسكويت ساده، ماكاروني پخته شده، تكه هايي از سيب زميني يا هويج پخته شده، كوفته قلقلي و ...

برنامه غذايي شيرخوار در دو هفته اول ماه دهم

برنامه غذايي شيرخوار در ماه 10 (چهارمين ماه شروع غذاي كمكي) و بعد از آن

در اين زمان ضمن تنوع بخشيدن به سوپي كه براي شيرخوار تهيه مي شود مي توان از كته نرم كه در آب گوشت يا آب مرغ پخته مي شود همراه با خود گوشت استفاده كرد. براي تنوع غذا، بهتر است به كته نرم هر بار يك نوع از سبزي ها يا حبوبات را اضافه نمود. گوشت ماهي كه تيغ هاي آن كاملا گرفته شده باشد همراه با كته نرم و سبزي مي تواند بر تنوع غذايي كودك بيفزايد.
ماه يازدهم و دوازدهم

تنوع غذا در تهيه سوپ يا كته، پوره و ... رعايت مي شود، با توجه به اشتهاي كودك مي توان به مقدار غذاي هر وعده او اضافه نمود. توصيه مي شود كه هنوز هم از دادن غذاهاي سفره خانواده به علت داشتن داشتن نمك و چاشني اجتناب شود.

توجه:

از پايان شش ماهگي و همزمان با شروع غذاي كمكي تا پايان 12 ماهگي غذاي اصلي شيرخوار هنوز شير مادر است لذا تغذيه با شير مادر به طور مكرر و بر حسب تقاض و تمايل شيرخوار در تمام مدت شب و روز به ويژه قبل از هر وعده غذاي كمكي بايد مورد توجه قرار گيرد.